diumenge, 17 de novembre del 2013

La ràdio

El passat divendres dia 8 de novembre, tots nosaltres vam assistir a una classe pràctica de com fer un programa de ràdio. L'experiència va ser molt interessant i enriquidora i, a més, la vam dur a terme a la pròpia facultat, amb el propi material d'aquesta. 

Primerament, la professora va començar per explicar que era cada cosa i per a què servia, ja que tots havíem vist alguna vegada la caixa de ràdio, que incorpora una taula de so on es connecten els diferents microfóns, ja siguin de peu, inalàmbrics o de petaca, els altaveus, els amplificadors, etc. A més a més, va explicar amb detall i de forma visual com i on connectar cada cosa i quins avantatges i inconvenients té cada aparell. 

Van continuar provant diferents veus d'alumnes per veure com podíem ajustar-les per donar-lis un to adient per un programa de ràdio. La veu és l'element més important en la ràdio, cal cuidar-la i tenir-ne cura de com la fem servir i de com sona per als nostres oients. 

Un cop escollides les nostres representants radiofóniques vam elaborar entre tots i totes un guió de ràdio, és a dir, una taula semblant a la següent: 

On s'especifica que dirà cadascú, quina melodia s'emprarà a l'inici i al final, quants segons, qui és cada micro, etc. 

Finalment, quan ja ho teníem tot llest, vam començar amb el programa radiofònic que tractava de donar una notícia sobre la Festa Major de la Universitat Autònoma de Barcelona, celebrada just el dia d'abans i que va tenir una assistència multitudinària. Per tal de poder enregistrar el programa vam emprar el programa Audacity, un senzill programa d'enregistrament i edició de so, molt útil i popular per aquestes tasques. 

En definitiva, vam desenvolupar una classe dinàmica, divertida i enriquidora per a tots i totes, on vam conèixer una altra forma d'utilitzar les TIC i d'ensenyar noves possilitats d'aprendre als nens i joves. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada